Disney!

Jag såg Robin Hood förut, och insåg att de bästa referenserna är självreferenser. Återkommer till detta strax. Nu har jag läst på lite och lärt mig att Robin Hood är den första Disneyproduktionen som påbörjades efter Walt Disneys död. Dessutom var företaget/bolaget inne i en finansiell svacka och detta gjorde att man i flera scener valde att återanvända tidigare material. Jag tror dock att en del av dessa återanvändningar kan vara hyllningar till Walt också.

Först en del likheter med andra filmer från Disney:
Robin Hoods och Peter Pans outfits.
Lille John - Baloo (förutom utseendet har samma skådis bägges röster - både på svenska och engelska)
Sir väs - Kaah (t.o.m. hypnosen)
Gamarna är också en likhet med Djungelboken.
Ett återanvänt skämt från samma film är när en elefant ska trumpeta men får snabeln fasthållen och tilltäppt.
Tydligen ska kyrkklockorna vara samma ljudklipp som i Askungen.

Jaja, nu får det kanske räcka med strunt... Det jag närmast tänkte på var ju den otroligt rolig självrefererandet i dansscenen i Robin Hood, det är ju underbart!

Phoney King of England

Efter 1.41 dansar Lille John och Lady Kluck som Baloo och King Louie här nedan efter 3.17, lite senare lånar samma två lite fler moves.

I Wanna Be Like You

Robin Hood och Marians korta dans lånar från Aristocats (kanske också katten i bandet samt hundens sjysta solbrillor?), detta är dock så kort att det är frivilligt att jämföra. (Till skillnad från alla andra länkar som någonsin kommer att skrivas ut här!

Everybody Wants to Be a Cat

Bäst är ändå Snövit-lånet efter 2.07 (bandet känns också rätt Snövit), jämför med i tur och ordning 0.20, 1.56, 2.40 och 3.53

The Silly Song

Det är så snyggt!

Fotboll

Och Giffarna är tillbaka i Allsvenskan efter en fin vändning igår. Skoj!

Man kanske borde.

.. klämma in en rad här om fredagen. Besökarkurvan har sedan den dagen varit stigande och paranoid som jag är finner jag faktorer till detta som ej har med min person att göra. I fredags var det så party hos Kaisa, ett mycket trevligt event! Jag har varit mycket duktig på sistone och bott hemma många helger, så jag var taggad för utgång. Jag laddade med rejäl middag eftersom jag missat att äta såväl frukost som lunch. Högtidligheten som låg i luften var kanske bidragande till att jag för första gången sedan flytten hemifrån (februari) kokade potatis, till detta stektes fläskfilé.

Innan Kaisa spenderade jag några timmar på Idas loftvåning, och även lite tid på andra våningen. Men mest på loftet, (loft ger en cool bohemisk känsla, särskilt när man samlas i ring och jag sitter på en kudde på golvet och väljer musik iklädd Idas autentiska Sovjetofficerskeps.) Trevligt folk, god dryck och i alla fall enligt mig bra musik. En liten kisse också, som råkade få sportdryck i pälsen pga min dåliga simultanförmåga. Min strumpa blev också blöt.

Dagen efter vaknade jag av att min granne tyckte att renovering var en kalasbra lördagsaktivitet. Jag blev rätt att slagborren skulle komma igenom betongväggen till min lilla sovskrubb (som för övrigt ha mycket bra akustik, åtminstone då det kommer till slagborrstongångar.) Åkte hem till mamma nån gång mitt på dagen och assisterade med städning och bakning där. Idag har jag förskottsgratulerats av släkten på mammas sida och sedan begett mig till min far. Jag har fått teoripaket, en tröja, presentkort, pengar och en bok.

Om ingen kommenterar på någott intressant och givande vis, kommer jag att nördblogga om något. Troligast rörande musik. Det här är inget hot, snarare ett löfte.

mr. Ljunglöv

image52

Snart ett år sen, jag fyllde sjutton - Oskar tog bilden och har även redigerat. Allt kredd till honom

Sunday morning

And I'm falling
I've got a feeling I don't want to know

Det är den där känslan av att jag måste, och kommer att, plugga idag. Den gamla tunga känslan. Jag har spenderat en och en halv timme vid frukostbordet och nyss slagit på en skiva med Pogues. I'm getting there. "Approaching the metric system inch by inch."

Någon cyklade ner i det underjordiska garaget här bredvid. En tvåa på grannhusets sjätte våning har fortfarande fördragna persienner. Jag ska städa lite sen, och Shane MacGowan sjunger A pair of Brown Eyes.

Nästa helg är den sista som 17, men det känns både svårt och lamt att reflektera över att bli "vuxen". Tar det som det kommer. Nu börjar moltäcket spricka upp, anledning att göra nåt annat? Annat än facebook, blogg och last.fm? Annat sätt att smita från plugg?

Vad ska man egentligen kunna imorgon, som man inte kan idag? Jag vet hur många människor det krävs för att det ska vara mer än 50% chans att 2 fyller år på samma dag. Det kommer jag nog inte ha så stor nytta av. Jag vet också när och var världens sista stora sjöslag med bara segelfartyg utspelade sig. Det är kanske bättre kunskap. Kan man gradera kunskap på så sätt? Och i så fall, vilken är den viktigaste och bästa kunskapen?

Nytt uppslag till nytt inslag

Hej och välkomna till min lilla temastuga som syftar till att avhandla exempel på mer eller mindre snygga stölder, plagiat, referenser, blinkningar, samplingar och dylikt rörande det populärkulturella fenomenet musik. Detta för att upplysa om den känsla jag ibland får uppleva de tillfällen jag slår på radion och lyssnar på lite "ny" musik. Jag får också något nytt att blogga om vilket kan öka inläggsfrekvensen en aning utan att jag för den skull tvingas skaffa ett liv värt att berätta om.

Först ut får den gode Moneybrother äran att vara. Dels för att den tidigare Monster-frontmannen efter fyra soloskivor fortfarande lever med det stående omdömet "han sjunger som Springsteen" och jag vill visa att han även sjunger precis som vissa andra, dels för att jag både har fler Monebrotherexempel och fler sommarhit07exempel. Eller ett av varje, i alla fall på rak arm. Låten med Moneybrother är då den smärre sommarhiten Just Another Summer.

Moneybrother - Just Another Summer

Versen/bryggan till refrängen låter snarlikt låten Oliver's Army från Elvis Costellos skiva Armed Forces. I alla fall i mina öron. För övrigt ska enligt Costello själv låten vara inspirerad av Abbas musik.

Elvis Costello - Oliver's Army

Efter ungefär 2 minuter av Just Another Summer stannar musiken för att sedan börja om med ett andra intro. Detta liknar Clashs båda låtar Clash City Rocker och Guns on the Roof, men kanske mest låten Capital Radio. Röstlikheterna med Clashsångaren Strummer har nämnts närapå lika mycket som de med Springsteen, dessutom har Clashgitarristen (och ibland sångare) Mick Jones sagt att Anders Wendin sjunger mer som Joe Strummer än Joe Strummer själv. Se Roots Rock Rebel för exempel på detta.

The Clash - Capital Radio (live)

Haha, det värsta är ju att jag kommer att upprepa den här pretensiösheten. Det är både roligt och jobbigt att vara jag.


Snille-kille ville:

Något, men inget särskilt.

Jag skulle kunna skriva om hur överskattat ödmjukhet är, men det ämnet känns både för självgott och (iallafall om man letar) uppmärksammat. Jag skulle kunna skriva nåt om hur jag filosoferat idag kring litterära effekter, ifrågasättande av cementerade normer angående tid och kön, psykologiska trick eller kalssikerna etik och moral. Jag skulle kunna berätta någon rolig anekdot från sommaren eller nämna nåt som hade kunnat varit en historia inbegripandes fumlig tonårskärlek om bara tiden, platsen och soundtracket hade varit de rätta. Jag hade kunnat beskriva min dag och samlat vuxenpoäng genom att slänga mig med begrepp som veckohandling och tvättstuga. Jag skulle kunna posta en bild på någon/något/några, eller en rolig film eller ett musiktips. Reflektera över tillvarons livsnödvändiga onödigheter.

Varför gör jag det inte?

Dels fick jag utlopp för en del av dessa behov när mitt sociala liv igår utvidgades, detta skedde i form av en fika med Elin. Att fika är viktigt, då kan man uppnå stream of conciousness fast med två personer.
Dels vet jag inte vilka, om några, som läser och inte heller vad dessa vill läsa. Jag vet inte heller vad jag vill skriva. Jag vill läsa och lära. Det är vad jag kan bäst kanske.

Jag såg intressant Kobra förut, om fans - särskilt Morriseys/Smiths följe bestående av latinoamerikaner i East L.A.

Jag ska betala min biblioteksskuld och sedan läsa en bok i veckan.

Jag ska komma ikapp med skolan.

Jag ska sova.

Rubrikers nödvändighet är överskattad

Jag är trött. Det kanske är det tråkigaste att läsa blogg om. Dessutom har jag mycket skola just nu och är lite less över det men det är minst lika ointressant. Att tycka att bloggar är tråkigt onödiga verkar vara det nya svarta.. Eller den nya bloggen. Att blogga om bloggars existensberättigande är idiotiskt och självförstörande för bloggar. Bara dumt.

Nåt annat. Jag kattvaktar i veckan och bor därför i Nacksta. Imorgon fyller min syster 16. Min lillebror lärde sig gå förra veckan. Jag är fortfarande trött. Jag måste köpa linsvätska, mat och present. Jag måste fota, framkalla, redovisa och skriva reflektioner för stofr.



Pliktstuga.
Skrivkamp och uppslagsvärk.
Konstonanter och utställningsvokaler.
Svärta i tryck,
utgift ger inkomst,
kom in i stugan.