My Hometown

Sådär.. Nu är uppsatsen inlämnad, festivalen besökt och verkligheten något sånär där den ska vara. Jag är hemma i Matfors hos min far, vilket är trevligt.

Jag har ätit ägg och bacon till frukost, och diskat innan morgonduschen - fin morgon! (", och" är mitt signum)

Jag har ätit pizza till middag, med jalapeno och vitlök - don't come close

Jag fick kaka till efterrätt, och TÅRTA! - på en torsdag!?! ja man tackar.

Jag förstår skånska lite nu, så Johan Glans har blivit ännu roligare.

Shit vad jag hatar blogg. Ändå slav.

Siesta = Fiesta

image47

Ikväll åks det! Helgen kommer bli kung, hoppas på fint väder bara. Då blir allt bra. Och det kommer inte regna. Det kommer sola.

Synd med all skola som ska göras också bara. Skriver lite uppsats nu, det är inte jätteroligt. "Största misstaget jag nånsin har gjort."
[1]

Snart ska mamma plocka upp mig och köra en garderob till mi apartamento. Sedan ska här transaktioneras färdigt också, sista ledet i handelkedjan. Packar i eftermiddag, lagar käk och får skjuts med Elin. Tight.

[1] Oskar Aronson, Citat ur mitt liv, s. 13


The Jesus and Mary Chain

(Tips)


mary chain

Inspirerade av:
Kanske främst Velvet Underground i ljudbild och image, men också Beach Boys och Brian Wilsons jakt på den perfekta poplåten. Phil Spectors Wall of Sound kan ses som en förebild till ljudbilden på debutskivan Psychocandy. Introt till Just Like Honey helt enkelt är introt till Ronettes låt Be My Baby. Gruppen har spelat in covers av så olika artister som Elvis Presley, Beach Boys, 13th Floor Elevators, Leonard Cohen och Temptations.
 
Bra eftersom: Reid-brödernas så coola framtoning, Williams hår och det alldeles egna soundet. Deras inställning att ta allt till sin yttersta gräns, en stökig skiva ska vara sjukt stökig och ett år då man gillar ljudet från trummaskiner gör man en skiva helt baserad på detta och så vidare. Strålande produktion på nästan alla skivor är också givetvis mycket positivt. Slutligen förmågan att spela in bra album, inte bara skivor med bra låtar.

Att börja med: Går att börja nästan med vadsomhelst, alla skivor är ändå såpass speciella och säregna. 21 Singles för en överblick, b-sidesamlingarna Barbed Wire Kisses och The Sound of Speed (Hate Rock'n'Roll är inte lika stark) kan också vara en idé för att se hur mycket bra som inte platsade på "riktiga" album.

Bäst: Svårt val... Banbrytande och otroligt coola, men svårlyssnade debutskivan Psychocandy, spröda och vackra Darklands, den helt briljanta, men kanske i kortaste laget, poppärlan Automatic, akustiska Stoned and Dethroned eller kanske någon av ovan nämnda b-sidesamlingar. Mitt val blir 12"singeln Head On, för den strålande a-sidan och två fantastiska b-sidespår ej utgivna på någon fullängdare.

Roligt: Att de just nu återförenats efter splittringen 1998, och turnerar både USA och Europa.

Inspiration för: Lade grunden för genren shoegaze med band som My Bloody Valentine, Slowdive och Ride. Också viktiga för de delar av 2000-talets garagerevival som förutom klassisk garageprepunk influerades av 50- och 60-talspop, band som Raveonettes, Black Rebel Motorcycle Club men också Arcade Fire har mycket att tacka de skotska Reidbröderna för.

Listening in

Mojo - Made in Britain 2007, The Best New British Music

mojo

"I fall in love with Britain every day,
with bridges, buses, blue skies...
but it's a brutal world, man."
- Pete Doherty, Babyshambles, August 2006.

"The Google generation has mooved beyond the idea of 9 to 5,
closed on weekends and Bank Holidays.
Today's technology is profoundly empowering"
-Tony Blair, September 2006.

"Yeah. But no. But yeah..."
-Vicky Pollard, Little Britain, whenever.

Welcome to the sound of a new Britain.
No flag-waving, no fixed agenda, a scene
without a scene. Fifteen artists whose
music you can believe in. An exclusive
hand-picked celebration of action,
time and vision. Made in Britain 2007...

Jag borde verkligen skriva uppsats istället. Men skivan är riktigt bra, inte bara en undanflykt.
Och ja, jag är en ultra-anglofil.