Yey...

Jag blev av med min iPod i helgen, min jacka också. Plånboken får jag tillbaka iallafall vilket är skönt, men är skapligt less ändå.

Synd, för det hade ju kunnat varit en kanonhelg. Det började med en sjukt bra Miss Li-konsert men slutade med närapå manisk städning natten till måndag. Och en och en halv (inte lika bra i text som i tal) timme i sängen imorse utan att sova men oförmögen att kliva ur sängen. Dags för skärpning snart, börjar bli orolig för min hälsa. Igen.

Men just nu så är: ekonomin en katastrof, skoljobbet överväldigande och jag vet inte vad jag ska se fram emot.

Dessutom var jag tvungen att, i min iPodlösa tillvaro, lyssna i 40 minuter på 2 personers catching up på WoW-fronten två säten bakom mig på bussen. Uttröttande. De pratade om vad de lyckats med de sista dagarna/veckorna, nyheter som uppgraderingar och andra ändringar, delade mellan sig en del tips för att de sista 20 minuterna bli nostalgiska och minnas tillbaka, på den gamla goda tiden med betaversionen och blablabla.....

AAAAGGGHHGHRRRGRHGHRG!!!!!11!!!1

The Jam

(Tips)

image45

Inspirerade av: 60-talmod som the who, small faces och kinks, 50-talsrock och den uppstartande punkscenen. Senare också av soul och psykedelia.

Bra eftersom: Det är den bästa trion någonsin. Bruce Foxtons basspel är oemotståndligt. Paul Weller är så grym på alla sätt, fantastisk låtskrivare, strålande gitarrist och innehavare av punkens bästa sångröst. Och såklart, ej att förglömma, det inofficiella världsrekordet i "smalast slips"-klassen

Att börja med: Singelsamlingen The Very Best of the Jam, gruppen var ett bra singelband och samlingens booklet är bra läsning för den ej insatte. Låtar som In the City, Modern World, Town Called Malice och Going Underground borde vara lagstadgade att lyssnas på av alla.

Bäst: "Den svåra tredje skivan" All Mod Cons. En rakt igenom fantastisk skiva utan något direkt svagt spår, men med många toppar som det inledande titelspåret, direkt påföljande To be Someone (Didn't We Have a Nice Time), the Kinks-covern David Watts, vackra English Rose och de två avslutande 'A' Bomb in Wardour Street samt Down in the Tube Station at Midnight.

Roligt: Tributskivan Fire and Skill - The Songs of the Jam, där bl.a. Ben Harper, Beastie Boys och bröderna Gallagher medverkar.

Inspiration för: Enklast vore att säga "Allt brittiskt som innehåller gitarrer sedan 1979", men framförallt 90-talets britpop-scen med storheter som Blur, Suede och Oasis. Också i det nuvarande årtiondet kan man höra spår av the jam i musiken från grupper som Libertines (och efterföljande projekt), Kaiser Chiefs och Arctic Monkeys.

http://punkmodpop.free.fr/Jam_pic.htm

Min lillebror

Han heter Tim och råkade slinka med på en bild i förra inlägget. Så nu kan jag inte riktigt motivera hans frånvaro från denna blogg och känner mig mer eller mindre tvingad att make up for his abscent. Jag försökte hålla honom utanför, så att jag åtminstone skulle få vara sötast på min egen blogg, men nu är den tiden alltså förbi.



timmm


timmy!


bro'



tim-man



tiim

Hamra

Ja, jo.. Nu var det ju så att jag for till fjällen för nån vecka sen (v.12).
Jag var där lördag (v.11) till fredag (v.12).
Jag har berättat mycket gott om resan och vädret och åkningen.
Nu följer en del actual footage av det sjukligt vackra vädret.

Söndag.
hamra 1
Måndag.
hamra 2
Tisdag.
hamra 3
Onsdag.
hamra 6
Torsdag.
hamra 4