Hur säger man att livet är tråkigt utan att vara emo?

Behöver du lite spänning i tillvaron? Då kan du göra som jag, prova att lägga sig i sängen igen efter att ha slagit av alarmet och se om man somnar om den här gången också..
Eller blunda på bussen och slappna av med en colaburk i handen.
Eller spela biljard istället för att förbereda sig för religionsprovet.

Allt för att göra livet lite mer intressant.

Funkar underbart bra må jag säga.


Smartness

Jag tycker att: Att vara smart är inte att kunna svaren, utan att kunna ställa rätt frågor.

För att kunna ställa frågorna behöver man kunna saker, ha en bra grund att ta avstamp från.. Det är väl vad som kallas smarthet antar jag.. Men det handlar ju i sin tur om att välja fakta att ta in och att kunna ta in den faktan på ett så effektivt sätt som möjligt.

Att sedan sätta sig in i faktan och förhålla sig till den.. Överföra från teori till praktik kanske är lite som att ställa rätt fråga.
Så att vara smart är inte att kunna, utan att göra. Därför, är jag oftast korkad.


Det är tanken som räknas

Att tänka utan någon speciell grund kan jag tycka är obehagligt.. Jag tycker mig se lite väl mycket av mitt inre då.. Däremot tycker jag att tänka med någon annans idéer och tankar som utgångspunkt kan vara ganska skönt... Jag får lite mer grepp om saker, i alla fall för stunden.

Ibland kanske inte kontroll över situationen är det bästa ändå.. eller?


Fundering..

Om jag ser en film eller läser en bok som visar upp lidande och får mig att känna empati.. En berättelse som slutar olyckligt och känns verklighetstrogen... Varför mår jag bra efter att ha sett en sån?

Kanske får det mig att värdera och uppskatta det jag har. Tanken på att det kanske är så känns direkt deprimerande.. Går sorgliga, bra berättelser ut på att ta tag i vår vilja att ha det bättre än andra?




Fundering 2

Och varför känns det först så väldigt jobbigt att göra en läxa. Så jobbigt att jag skjuter upp det fastän det inte alls egentligen är så jobbigt. När jag väl utför uppgiften, fylls jag av en lustkänsla av intresse och mening.
Jag inser ju att beteendet är direkt dåligt, men ändå upprepar jag det gång på gång om och om igen.

Note to self, och hela den grejen

Mina mental notes har dåligt klister..

Bli inte som jag när du blir stor

För 12 timmar sedan blev jag storebror igen.. Eller, "för 12 timmar sen fick jag en lillebror", det är mer grammatiskt korrekt I assume. I vilket fall som helst så är han väldigt gullig. Han har mörkt hår, mörka, men inte bruna, ögon och väldigt skrynkliga händer. Jag träffade honom en snabbis idag. För att bara vara 2 timmar så var han väldigt pigg av sig.. Han var som en tv-bebis, såg mer ut som 2 veckor än 2 timmar. Han var väldigt tystlåten av sig, förutom 2 nysningar gnydde han knappt, inte som storebror med andra ord. Positivt.

På grund av hela bb-grejen så har jag och min syster varit ensamma hemma sedan igår morse, kosthållningen är minst sagt tveksam men we're holding up. Dygnsrytmen är seriöst fukkad, och samma program går hela tiden på teven... Simpsons, stunt junkies och mythbusters.

Jag har fyllt 17 också. Jag fick mest pengar och presentkort som önskat. Jag fick också en fin tröja och fin uppvaktning av fina vänner en fin kväll i oktober. Tack, igen!