Uppdatering

Åh äntligen. En av de där roligaste kvällarna igen, jippie. Föreläsning imorgon vid 10 blir säkert kul.

Jag vet inte vem jag är

men jag vet att jag är din

Okej, staement: Jag är inte bara full. Jag är väldigt, väldigt dyngfull. Och klockan är inte ens fem på eftermidagaen. Om min lever klarar detta, det är ett viktigt fråga. Jag är osäker. Lyssnar på herr Hellström och funderar på att byta om innan utgång. Bakis/träningsshorts är inte en bra idé när man ska vara utomhus i regn. Vi får väl se om jag komme iväg. kappsning, shitt.

Jaja, ta på sig jeans, dricka lite till. Däcka eller gå ut. Jag berättar imorgon. Kanske..

Han är missförstådd

men tycker det är skönt.

Helt off idag, igår med tror jag. Socialt bakis.

Universitetslivet är minst sagt fascinerande. Jag trivs och allt sånt där, men det tar på krafterna. Mentalt och fysiskt. Min lever ömmar. Nu är det lite av första vardagen, imorgon är det pubcrawl och på onsdag kravall. Lika bra att vila nu. Tänkte tvätta och städa, men vet inte. Shoegaze och dålig hållning istället för nåt seriöst.

Kognitionsvetenskaplig introduktionskurs

Kognitionsvetenskap är enligt vår lärare: "the study of information processes in natural/artificial agents interaction with the physical and social environment."

Bra.

Kursmaterial

Gardner; Howard. The Mind's New Science, second edition. New York: Basic Books, 1987.

Gärdenfors, Peter. Blotta tanken. Nora: Bokförlaget Nya Doxa, 1992.

Janlert, Lars-Erik. Tänkande som beräkning. Studentlitteratur. 1999.

Norman, Donald A. Things That Make Us Smart. Addison Weseley, Reading, Mass, 1993.

Det är för fem veckor. Ännu bättre.

Äta snabbnudlar framför datorn. Vara bakis på en tisdag. Bäst.


Nothing could part us, not one thing

When we walked the streets of Norrköping

ikväll hänger jag i Nkpg. Träna, träna inför nollning. Min korridor kanske är lite oroliga hemma i Lkpg. Fast de kanske bara tror att jag är skygg, tyst norrlänning. Vem vet. Jag är i alla fall lugnad. Min lägenhet är fin och fräsch. 20 kvm, inkl. eget badrum. gemensamt kök och allrum. Ena soffan där är uppallad på fiskbullarkonserv. I Toves lägenhet bor Tove bra. Jag får sova somm inneboende i sovsäck på extramadrass. För mina gäster finns bäddsoffa med små brister. Östergötland är fint. Men sjukt platt.

Och jag är likadan som i tredje ring

Så jag tror jag pausar mina drömmar

Avstädning och uddastrumpor. Jag packar ihop mig för fullt, nästan allt är borta nu. Allt jag äger i Ica-kassar. Nästan.

Ikväll kring kl. 18 bjuds det på kaffe och/eller té i Granlo, kom förbi om du vill. Senare, vid niotiden kanske, ska jag och pappa hämta en bäddsoffa och packa en släpvagn full med saker. Imorgon åker jag. Tidigt.

I know you can, I wish you would

Trip inside this house as you pass by



Det där är den 3,5 km långa bilvägen från mitt rum till campus. Definitivt kortare med cykel.
Jag känner mig peppad att flytta. Eller, i alla fall att se stället.

Två vänner stal en bil för att ta sig ut på landet

de skulle ta sig lite ledighet, körde runt på LSD

Semestrade lite smått i veckan, men utan såväl bilstölder som syratrippar. Trevliga dagar hur som helst. Ett litet sjönära torp inte långt från Lappland besöktes, stillheten var lugnande. Tid för tankar är inte alltid behagligt men väl så nödvändigt.

Jag har fått tag på en lägenhet i Linköping och redan betalat hyra. Känns tryggt, osedd lägenhet och ännu inget studiemedel - helt enkelt lysande. Känns ändå rätt bra, det är korridorsboende med 20 kvadrat och eget badrum till överkomlig hyra. Får se när flyttlasset går. Förhoppningsvis får jag jobba nästa helg också, ska snart sticka iväg för kvällens arbete.

Igår träffade jag några gamla lärare som undrade hur allt gick för alla. Jag tror nog att allt går rätt skapligt för alla, så kan nog mina svar sammanfattas i stora drag.

I torsdags åkte jag upp till Östersund med pappa och syster för att gå på konserter, mötte upp lite folk där och hade en rolig kväll. Såg Blondie göra en mycket bra spelning, känns bra att ha fått chansen att se ett så pass stort band. Självklart märktes deras ålder, men både soundet och energin fanns kvar än. Överraskades också av hur bra Joel Alme var live, det var kvällens inledande spelning och hölls för en lite väl gles publikskara. Senare på natten bilade vi hemåt igen, lyssnandes på Blondie i bilstereon.