In 78', everyone born in 45' will be 33 1/3'

Idag är det den 29:e september och jag har sagt grattis till Oskar. Vi besökte höstens skivmässa i Tonhallen, mässan var liten i år. Jag hittade iaf lite köpbara skivor till förmånliga priser. Totalt blev det 6 fullängdare (varav en dubbel- och en trippel-LP) och 3 singlar. Mest New Wave/synth, med undantag för singlarna som var 60-talare.

Jag är alldeles för oinspirerad för att skriva, väntar egentligen bara på att klockan ska bli 17 och att jag då ska åka hem till mamma.

"When you kill time, you murder success."

Wik(t)i(g) kunskap

Flavius Stilicho levde åren 359 f.Kr.-408 f.Kr. och var en högt ansedd general i det romerska riket.

Rödstjärtar (Phoenicurus) är ett fågelsläkte inom ordningen tättingar. Det ansågs tidigare tillhöra trastfåglarna, men placeras numera oftast i familjen flugsnappare.

Étienne Joseph Louis Garnier-Pagès (född: 17 december 1801 i Marseille, död: 23 juni 1841) fransk politiker.

Garnier-Pagès deltog i julirevolutionen 1830 och blev sekreterare i organisationen Aide-toi, le ciel t'aidera vars propaganda han utvecklade i linje med sina antipatier mot monarkin.

Rute kyrka tillhör Rute församling på Gotland.

Kispirit är ett samhälle i Veszprém i Ungern. Kispirit ligger i Ajkai kommun och har en area på 4,96 km². År 2001 hade Kispirit totalt 98 invånare.

Westerviks Segelsällskap, WSS. Segelsällskap från Västervik (Kalmar län), bildat 1885, medlem av Svenska Seglarförbundet 1911.


Nónfjall
är ett berg som ligger vid byn Sørvágur på Vágar i Färöarna. Namnet kan översättas till Noonberget (12:00 på dagen, från engelskans after-noon). Färöarna använder ordet noon något annorlunda än engelskans. I färöiska betyder noon 15:00 på en 24:00-klocka eller 3 på en 12:00-klocka.

Om man står i mitten av i den gamla byn Sørvágur klockan 15:00 kommer solen vara precis över Nónfjall, därav namnet.

Berget ligger i dalen Kjóvadalur.

Sports Illustrated är ett amerikanskt sportmagasin som ägs av mediajätten Time Warner. Den har över tre miljoner prenumeranter läses av 23 miljoner varje vecka, inklusive 18 miljoner män vilket utgör 19% av den manliga befolkningen i USA.

Seaborgium är ett syntetiskt radioaktivt grundämne som tillhör transuranerna. Den mest stabila isotopen, 266Sg, har en halveringstid på 30 sekunder. Seaborgium är uppkallat efter svenskättlingen och Nobelprisvinnaren Glenn T. Seaborg.

Citronpriset är ett föga smickrande pris som utdelas i samband med Franska öppna i tennis av media, till den spelare som har varit grinigast under turneringen. "Vinnare" har bl.a varit Ivan Lendl och Marcelo Ríos.


Tvättstuga
är en privat eller offentlig lokal för tvätt av privata kläder och andra textilier. Flerfamiljhus har oftast gemensamma tvättstugor som kräver bokning.

Utrustning som brukar finnas i en tvättstuga:

  • tvättmaskin
  • torktumlare
  • torkskåp
  • mangel
  • tvättbräda

It's like, funny in.. Like so many ways! Like... Yeah.

It's like, funny in.. Like so many ways! Like... Yeah.

*Every year more than a tenth of all college students in the USA receive bad grades because of their excessive use of the word 'like'. This leads in many cases to prolonged duration of study. (Source: NSAA - National Survey of Academic Affairs.)

Molnig monotoni

Jag kom hem från Hemköp för två timmar sen. Jag plockade nyss undan varorna. Jag är förvånad över mängden kunder tjugo över nio på en vardag. Vilken sorts människor handlar mat då? Mat borde man hinna handla även om affären skulle stänga nioelleråttaellertillochmedsjukanske. Intressant fundering är också varför jag tillhör gruppen människor som handlar vid den tiden men det är inte så noga med det.

När jag blir äldre vill jag bo så att jag kan handla frukost rakt över gatan på morgonen. Helst ska jag bo mot en innergård också. Det känns som en solig framtid värd att se fram emot.

Lite konstig period just nu där jag inte alls gillar att vara ensam, men samtidigt tycker att det är jobbigt att umgås med folk. Rastlös kanske antar jag lite.

Jag köpte chokladflingor förut. Kilopriset var lägre på dem jämfört med bran flakes och puffar av samma märke - lite märkligt eftersom de sistnämnda var större förpackningar vilket brukar vara billigare. Nu ska jag lägga mig raklång på rygg på golvet och lyssna på en hög med skivor. Sedan sova nån timme kanske om jag vågar. Har inget alarm så jag kommer antagligen sova över.