Studie i avslappningsövningar

Jag säger bara mmm.

I övermorgon blir det resa av, jag längtar redan.

Take me on a trip upon your magic swirlin' ship,
My senses have been stripped, my hands can't feel to grip,
My toes too numb to step, wait only for my boot heels
To be wanderin'.


In between vacations

Är hemma igen nu efter ett kort besök i fjällvärlden med en dags skidåkning, god mat, lite öl och jäger som facit. Nu ska jag packa om väskorna inför morgondagens tripp till huvudstaden. Fastnade vid datorn och kollade runt lite, hittade en recension på Sonics hemsida. Recensionen i fråga gällde Tapes 'n Tapes andra album och var skriven av Anders Dahlbom, skivan var inte det viktiga - textens inledning satte precis fingret på hur jag känner inför musik just nu (där allt som hade med indierock att göra också kunnat bytts ut mot kreddig smart-electro).

Nä, nu räcker det. 
Nu orkar jag inte med fler amerikanska indiegrupper som låter likadant. Som spelar medvetet konstruerad rock med taktbyten, halvfalsksång och ett ständigt tassande runt varaktiga melodier. Grupper med konstiga namn, oförståeliga textrader och fula skivomslag. Band utan färdiga låtar, utan hållbara album, band som älskas av alla mp3-bloggare och byggs upp till något de inte är, ofta långt, långt innan det finns en färdig platta ute. Band som det inte finns någon större mening att ödsla tid på.


Jag sjunker bara djupare ner i retroträsket, nya fräscha band är inte det intressanta inför sommarens festivalbokningar. Skivställen på Statoil börjar bli intressanta utgångspunkter för framtida musiklyssnande, nästan i alla fall. Jag tänker låta bli att ha koll hädanefter.

Topp 5 bästa låtarna att dricka rött till (ikväll)

1. Backstreets - Bruce Springsteen
2.
A Change is Gonna Come - Sam Cooke
3.
Streets of London - Ralph Mctell
4.
Beautiful Ones - Suede
5.
Free Money - Patti Smith

The heart of saturday night

Mm, lugn och behaglig kväll. Bara varit hemma, lyssnat på bra musik och druckit rödvin. Stereotypiskt (ord jag gillar) nog i svarta jeans och bågar, men ändå. Annars hände det inte så mycket, jag läste musiktidningar och rensade lite i itunes vilket alltid är lika tillfredsställande och rogivande. NU tänker jag strax ställa klockan och gå till sängs. Imorgon ska jag in till stan och umgås med elin, fika och foto står på programmet.

Jag ber om ursäkt, men jag saknar vettigt bildredigeringsprogram på datorn. Det som är tidstypiskt och definerande måste dock förevigas. Därmed.

image59